Treufoc, assassinats en sèrie amb històries medievals a Mallorca

/

Título original: Treufoc

IB3 Televisió, Mallorca

Any: 2017

 3 Temporades. IB3 / Filmin 

Creada, dirigida i escrita per Toti García i Lluis Prieto.

Génere: Thriller / Assasins en serie

TREUFOC

En les xarxes apareix promocionada com la gran aposta de la televisió de Balears (Ib3), que va ser venuda a diversos països, i també com una de la sèries favorites de Pablo Iglesias, vulgui dir això el que sigui.

La veritat és que, malgrat algunes fallades i agressions al principi de credibilitat, «Treufoc» enganxa i es converteix en un plaer culpable que no deixes de veure. Les seves trames d’assassinats en sèrie es barregen amb històries medievals de Mallorca, lluites de poder, i un llarg llinatge de crims i robatoris per part de les grans famílies de l’illa.

Els personatges no s’esforcen res per ser simpàtics, especialment la protagonista, Aina Anglada (Queralt Albinyana), que sembla una versió mallorquina de Harry el Brut, la qual cosa al principi xoca bastant. I hi ha un altre personatge que és un clar homenatge a la hacker escandinava Lisbeth Salander, però molt més gore.

El càsting és correcte, encara que la direcció d’actors no tant i les històries massa enrevessades, però el bon ritme, l’apanyat disseny de producció, l’arc dramàtic i alguns dels seus personatges et fiquen de gom a gom en la trama i, aparcant els prejudicis, et conviden a deixar-te portar per les seves sagnants 3 temporades i descobrir el costat fosc de l’illa.